Welkom!



Informatie over Andalusië, maar dan anders.

Nieuwtjes en weetjes, feesten en ferias, bezienswaardigen en tips voor je vakantie.

woensdag 28 juli 2010

Langste strand van de Costa del Sol

Vélez Málaga claimt het langste strand van de Costa del Sol te hebben. De stranden van Chilches, Benajarafe, Valle Niza, Almayate, Torre del Mar, Caleta de Velez, Mezquitilla en Lagos hebben een totale lengte van maar liefst 22 kilometer.


vrijdag 23 juli 2010

Vliegen naar Sevilla

Een stedentrip naar Sevilla hoeft niet duur te zijn. Met ingang van november 2010 vliegt prijsvechter Ryanair drie keer per week van Eindhoven naar Sevilla.

Een overzicht van luchthavens en luchtvaartmaatschappijen die vanuit Nederland, België en de Duitse grensstreek naar Sevilla vliegen:

NEDERLAND
• Amsterdam: KLM, Vueling
Eindhoven: Ryanair

BELGIE
Brussel: Brussels Airlines, Vueling
• Brussel (Charleroi): Ryanair

DUITSLAND
• Bremen: Air Berlin
• Dortmund: Air Berlin
Dusseldorf: Air Berlin
Düsseldorf Weeze: Ryanair
• Münster/Osnabrück: Air Berlin

dinsdag 20 juli 2010

Camping Naturista Almanat

Andalusië is een paradijs voor naturisten, getuige de vele naaktstranden.

Aan het naaktstrand van Almayate ligt de naturistencamping Almanat. De camping is slechts 2 kilometer verwijderd van de badplaats Torre del Mar. Vanwege de vele bomen is het een schaduwrijke camping met ruime kampeerplaatsen voor tenten en caravans die allemaal voorzien zijn van water en stroom. Hou je van meer comfort dan kun je een bungalow of stacaravan huren. Op het terrein bevinden zich naast een restaurant, bar en supermarkt ook een sauna en fitnessruimte.


zondag 4 juli 2010

Fietsen in Andalusië

Een fietsvakantie in Andalusië leent zich niet alleen uitstekend voor de sportieve fietser maar ook voor het hele gezin.

Cycletours organiseert door heel Andalusië interessante en avontuurlijke fietsvakanties. Zelfstandig of onder deskundige begeleiding ontdek je de mooiste plekjes van het prachtige binnenland.

Het aanbod van Cycletours is zeer gevarieerd. Zo kun je vanuit de standplaats Ronda zelfstandig het achterland en de natuurparken ontdekken maar ook onder deskundige leiding een rondreis maken door de Alpujarras en de Sierra Nevada of een reis die langs Córdoba en Sevilla voert.