Welkom!



Informatie over Andalusië, maar dan anders.

Nieuwtjes en weetjes, feesten en ferias, bezienswaardigen en tips voor je vakantie.

dinsdag 15 maart 2011

Opening Carmen Thyssen-Bornemisza museum in Málaga

Op 24 maart wordt in het Palacio Villalón in Málaga het Museo Carmen Thyssen-Bornemisza geopend. Ter gelegenheid van de opening is het museum op 25, 26 en 27 maart gratis voor het publiek geopend.

Het 16e eeuwse paleis in de calle Copañía is de afgelopen jaren grondig gerestaureerd om 230 werken uit de privécollectie van de barones te kunnen huisvesten. De collectie bevat voornamelijk werken van Andalusische kunstenaars, onder meer van Romero de Torres, Sorolla, Zuloaga en Zubarán.

Behalve de permanente collectie zullen er ook tijdelijk exposities te zien zijn. “Van Picasso tot Tàpies” bijt het spits af waarbij naast werk van voornoemde kunstenaars ook werken van Torres-García en Saura te bewonderen zijn.

Openingstijden:
Dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur
Zaterdag en zondag van 10.00 tot 21.00 uur
Maandag gesloten

vrijdag 11 maart 2011

Stakingen Spaanse vliegvelden

Werknemers van AENA, de Spaanse luchtverkeersdienst, hebben stakingen aangekondigd tegen de plannen van de regering om een groot deel van deze sector te privatiseren. Het is ze menens en voor de komende maanden zijn dagen vastgesteld waarop zal worden gestaakt.

Reizigers die van plan zijn naar Spanje te vliegen doen er goed aan om hun vlucht op voorhand op een andere dag te boeken.

De voorgenomen stakingsdata zijn de volgende:

20, 21, 24, 25 en 30 april
2, 14, 15, 19 en 20 mei
13, 23 en 30 juni
1, 2, 3, 4, 15 en 31 juli
1, 15 en 31 augustus

zondag 6 maart 2011

Isleta del Moro, Cabo de Gata

In het natuurpark Cabo de Gata ligt Isleta del Moro, een prachtige plek om eens te bezoeken tijdens je vakantie aan de Costa de Almería

Isleta del Moro is een klein vissersgehucht gelegen tegen een steile rots en bij een klein eilandje waaraan het zijn naam dankt. Het eiland werd vroeger veelvuldig bezocht door Arabieren en piraten op zoek naar schatten. Aangenomen wordt dat de berberleider Mohamed Arráez de plek zijn naam heeft gegeven.

Sinds mensenheugenis leven de bewoners van het plaatsje van de visvangst. Op de laatste zaterdag van de maand augustus wordt de patroonheilige van Almería, la Virgen del Mar geëerd. In een processie wordt het Mariabeeld naar zee gedragen om vervolgens onder luid gejuich (guapa, guapa!) op een bootje te worden rondgevaren.