Welkom!



Informatie over Andalusië, maar dan anders.

Nieuwtjes en weetjes, feesten en ferias, bezienswaardigen en tips voor je vakantie.

woensdag 31 augustus 2011

Embrujo Andalusi in Carratraca

Embrujo Andalusi is de nieuwe naam voor het Luna Mora festival dat al sinds 1997 in Carratraca gehouden wordt. In het weekend van 2, 3 en 4 september staat het dorp geheel in het teken van dit festival. Het dorp wordt omgetoverd tot een sprookjesachtig Al Andalus waar de Christelijke, Islamitische en Joodse culturen centraal staan en waar de Moorse Zoco of Medina uiteraard niet ontbreekt. Drie dagen en avonden lang kunnen bezoekers genieten van straattheater, muziek- en dansgroepen, demonstraties valkenjacht en deelnemen aan workshops buikdansen.

woensdag 17 augustus 2011

M.C. Escher in het Alhambra


In 1922 en 1936 reisde de Nederlandse kunstenaar/graficus Maurits Cornelis Escher (1898-1972) naar Spanje. Beide keren bezocht hij ook het Alhambra in Granada waar hij zich door de Islamitische architectuur, de reliëfs en het tegelwerk liet inspireren.

Zijn laatste reis was 75 jaar geleden en ter gelegenheid hiervan is zowel in het paleis van Karel V in het Alhambra als in het Parque de las Ciencias een tentoonstelling van zijn werk onder de naam Universos Infinitos (Oneindige Universums), ingericht.

De tentoonstelling is nog tot en met 8 januari 2012 te zien.



donderdag 11 augustus 2011

Vuelta 2011


Op zaterdag 20 augustus start de 66e editie van de Vuelta , de wielerronde van Spanje, met een individuele tijdrit van 13,5 kilometer in Benidorm. 

De wielerkaravaan komt vervolgens via Murcia op 23 augustus naar Andalusië. Op deze dag staat de 1e bergetappe op het programma met aankomst op de Sierra Nevada op 2130 meter hoogte. De Sierra Nevada is de volgende dag ook het vertrekpunt voor een 187 kilometer lange rit naar Valdepeñas de Jaén. De 193 kilometer lange etappe van Ubeda (Baeza) naar Córdoba zijn op 25 augustus de laatste kilometers voor het peloton in Andalusië. Op 11 september eindigt de Vuelta traditoneel in Madrid.