Welkom!Informatie over Andalusië, maar dan anders.

Nieuwtjes en weetjes, feesten en ferias, bezienswaardigen en tips voor je vakantie.

woensdag 17 februari 2010

Water, water en nog eens water!

Het peil van de stuwmeren in Andalusie was aan het eind van de afgelopen zomer historisch laag. Er moest regen komen om een ramp met de watervoorraden te voorkomen. En het heeft de afgelopen weken geregend! Droge rivierbeddingen zijn veranderd in kolkende rivieren en voor de nodige wateroverlast gezorgd.

De sluizen van het stuwmeer Tajo de la Encantada in de buurt van Alhaurin de la Torre in de provincie Málaga zijn vandaag zelfs opengezet om het overvolle stuwmeer te ontlasten.2 opmerkingen:

  1. ai!
    Ik vlieg zondag met man en twee kinderen naar Malaga.... Dat wordt niet de voorjaarszon waar we op hoopten dus. Wat te doen nu? Waar is het goed toeven ondanks de regen, met twee kleine kinderen? Leuk hotel met binnenzwembad? Misschien beter in de stad dan. Welke dan te nemen? Granada of Sevilla?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De vooruitzichten voor volgende week zien er beter uit. Aan de kust (Málaga/Costa del Sol)heb je de beste kansen voor mooi weer. Strandweer zal het niet zijn maar wel mogelijkheden om met de kinderen op pad te gaan. Tips vind je hier: http://reizen-en-recreatie.infonu.nl/attracties/30365-attracties-voor-kinderen-aan-de-costa-del-sol.html

    Fijne vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen