Welkom!



Informatie over Andalusië, maar dan anders.

Nieuwtjes en weetjes, feesten en ferias, bezienswaardigen en tips voor je vakantie.

dinsdag 1 februari 2011

Bloeiende amandelbomen


Als een vroege voorbode van de lente staan in heel Andalusië in de maanden januari en februari de amandelbomen in bloei. Zodra de bloemen van de boom vallen lijkt de bodem bedekt met een dun laagje sneeuw.


De amandelboom komt van oorsprong uit China. Via de oude zijderoute en het Middenoosten is de boom door handelaren naar Europa gebracht.

De amandel behoort tot de steenvruchten en de oogst vindt in de maanden juli en augustus plaats. De amandelen worden uit de boom geschud en vervolgens geraapt.

In de Spaanse keuken wordt de amandel veelvuldig gebruikt, in taarten en toetjes of  Pollo con Almendras. In Andalusië zijn amandelen het belangrijkste ingrediënt van de Ajo Blanco, de koude “knoflooksoep”, die in de warme zomermaanden wordt gegeten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten