Welkom!Informatie over Andalusië, maar dan anders.

Nieuwtjes en weetjes, feesten en ferias, bezienswaardigen en tips voor je vakantie.

zondag 8 januari 2012

Don Quichot in Orgiva

In de Openbare Bibliotheek van Orgiva (Alpujarras, Granada) bevindt zich een bijzondere collectie over de “Vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha”, de beroemde roman van Cervantes.

Het begon in 1967 met de schenking van één exemplaar, door de toenmalige Prins van Asturië, Juan Carlos, waardoor de vroegere bibliothecaris Agustín Martín Zaragoza geïnspireerd raakte tot het verzamelen van zo veel mogelijk verschillende exemplaren van deze roman. Kroon op zijn werk was het bezoek dat Juan Carlos in 1994, inmiddels koning, bracht om zijn exemplaar te signeren.
In het voetspoor van de koning hebben ook Prins Felipe en Prinses Leticia een donatie aan de verzameling gegeven evenals de ministers-presidenten Felipe Gonzales, José Aznar en José Luis Zapatero en de spelers van FC Barcelona en Real Madrid.

De verzameling bestaat uit meer dan 150 boeken in 42 talen waaronder in het Arabisch, Koreaans en natuurlijk Nederlands. Bijzonder zijn de uitgaven in Latijn, Hebreeuws, Esperanto en zelfs Braille. Behalve de boeken bestaat de collectie uit schilderijen en beelden van de ridder van La Mancha en bibliografiën en essays over zijn geestelijke vader, Miguel de Cervantes Saavedra.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten