Welkom!



Informatie over Andalusië, maar dan anders.

Nieuwtjes en weetjes, feesten en ferias, bezienswaardigen en tips voor je vakantie.

zondag 13 december 2009

Eetbaar goud!

Juwelier Gómez & Molina in Puerto Banús (Marbella) is het eerste Spaanse verkooppunt van eetbaar goud!

 
Tegen een prijs van € 50 per 100 milligram kun je het reukloze en, vreemd genoeg, smaakloze poeder kopen om daarmee een gazpacho te garneren of een aanlokkelijke cocktail creëren. Op culinair gebied is er echter niets nieuws onder de zon. Beroemde restaurateurs als Ferrán Adriá, Carme Ruscalleda, Juan Mari Arzak en Dani García verwerkten enige jaren geleden al poedergoud in hun gerechten. Net als de Egyptenaren dit al deden in de oudheid. Zij geloofden namelijk dat het consumeren van kleine hoeveelheden van dit kostbare metaal geluk en succes zou brengen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten