Welkom!Informatie over Andalusië, maar dan anders.

Nieuwtjes en weetjes, feesten en ferias, bezienswaardigen en tips voor je vakantie.

maandag 2 augustus 2010

Trevélez, processie in de nacht


In de nacht van 4 op 5 augustus vindt in Trevélez de jaarlijkse processie ter ere van de Virgen de las Nieves plaats. Deze nachtelijke processie wordt sinds 1912 gehouden en onderscheid zich van alle andere processies in Andalusië.

´s Nachts om 24.00 uur staat de Virgen omringd met bloemen voor de kerk opgesteld en wordt er een korte mis opgedragen waarna het 1.20 meter hoge Mariabeeld in een kist wordt gepakt en op de rug van een paard gebonden.

Een vier uur durende wandeling voert de nachtelijke processie eerst naar een 1.5 kilometer hoger gelegen plek in het Parque Natural: Las Siete Lagunas. Hier wordt een deel van de nacht doorgebracht waarna de processiegangers zich om 08.00 uur opmaken voor het laatste deel van hun doel, de hoogste top van de Sierra Nevada, de 3.482 meter hoge Mulhacén.

In de loop van de ochtend vermengen zich vervolgens vlak onder te top meer en meer pelgrims uit overige dorpen van Las Alpujarras om uiteindelijk op de top van de Mulhacén om 12.00 uur ´s middags een gezamenlijke mis ter ere van de Virgen de las Nieves bij te wonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten