Welkom!Informatie over Andalusië, maar dan anders.

Nieuwtjes en weetjes, feesten en ferias, bezienswaardigen en tips voor je vakantie.

woensdag 14 april 2010

Feria van Sevilla

Twee weken na Pasen is wordt de feria van Sevilla gevierd, dit jaar van 20 tot en met 25 april.

De feria is sinds 1847 een jaarlijks terugkerend evenement in Sevilla. Van oorsprong was het een jaarmarkt waar vee en goederen werden verhandeld en waar men zakelijke contacten onderhield. Vandaag de dag is het een groot feest waar iedere Sevillano aan deelneemt.

Op het grote feriaterrein in de Barrio de los Remedios staan meer dan 1000 casetas, grote tenten die meestal toebehoren aan een bedrijf, instelling of familie en waar je alleen binnen komt indien je bent uitgenodigd. Er zijn ook openbare casetas waar iedereen welkom is om een tapa te eten, een manzanilla te drinken of om de Sevillana te dansen. Vrouwen in zwierige flamencojurken flaneren door de straten van het terrein en dansen de Sevillana gadegeslagen door mannen te paard in prachtig kostuum. Koetsen rijden af en aan om nog meer feestgangers aan te voeren.

De opening is van de feria is maandagnacht wanneer om 24.00 uur de duizenden lampions boven het feestterrein en de verlichting van de toegangspoort worden ontstoken. Op zondagnacht wordt de feria met een grandioos vuurwerk afgesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten