Welkom!Informatie over Andalusië, maar dan anders.

Nieuwtjes en weetjes, feesten en ferias, bezienswaardigen en tips voor je vakantie.

maandag 21 december 2009

Cueva de la Pileta

Vlak bij het plaatsje Benaoján in de Serrania de Ronda, werd door José Bullón in 1905 de Cueva de la Pileta ontdekt. Behalve potten, gereedschappen en beenderen is tijdens archeologische opgravingen een 6 centimeter groot vrouwelijk beeldje “La Venus de Benaoján” gevonden. De grot is echter beroemd om de vele prehistorische rotstekeningen uit het stenen tijdperk. Tekeningen van geiten, paarden, herten, buffels en een groot aantal vissen, waar sommige bijna 2 meter lang zijn, sieren de grot.

 

De grot is twee keer per dag met een gids te bezichtigen. Tussen 10.00 en 13.00 uur en 16.00 en 18.00 uur. De exacte aanvangstijd hangt af van het aantal bezoekers, er geldt een maximum van 25 personen. De entree bedraagt 8 euro en het is verboden in de grot te fotograferen. 
 

Om er te komen neem je de weg van Benaoján naar Cortes de la Frontera (MA-8401). Ter hoogte van km. 4,5 is een opgehoogd terrein waar je de auto kunt parkeren. Van hieruit neem je een trap tot aan de ingang van de grot. Neem een zaklamp mee!Geen opmerkingen:

Een reactie posten