Welkom!Informatie over Andalusië, maar dan anders.

Nieuwtjes en weetjes, feesten en ferias, bezienswaardigen en tips voor je vakantie.

dinsdag 29 december 2009

Pena de los Enamorados, Antequera
Ten oosten van Antequera ligt de Peña de los Enamorados ofwel de Berg der Geliefden. Er zijn verschillende versies over de herkomst van de naam van de berg. Juan de Vilches, een 16e eeuwse antequerano, heeft de hoofdrolspelers gekend en het verhaal als volgt opgetekend.

 
Hamet Alhaiar, dienaar van de Moorse koning van Granada en een vermaard ruiter ontmoette de beeldschone Tagzona bij de fontein van Archidona. Het was liefde op het eerste gezicht en Hamet schaakte de schone. Vriendinnen van Tagzona sloegen echter alarm waarop de vader van Tagzona zijn soldaten het bevel gaf het paar op te sporen en Hamet gevangen te nemen. Het paar verschanste zich op de Peña. Toen de vader vernam dat zijn dochter vrijwillig met Hamet was meegegaan gaf hij zijn goedkeuring voor een huwelijk. Toen het paar de berg wilde verlaten om zich door de Moorse koning in het huwelijk te laten verbinden werd Tagzona vanwege haar schoonheid lastig gevallen door herders. Hamet probeerde haar te verdedigen maar werd vermoord. Tagzona nam daarop een zwaard en benam zichzelf van het leven.

De Peña de los Enamorados wordt vanwege zijn profiel met haviksneus en spitse kin ook wel de (slapende) indiaan genoemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten